Van der Aa fotografie

De Fotograaf Aanbod Galerij Contact
Pieter, De Fotograaf

Over de Fotograaf

Pieter van der Aa

Pieter Van der Aa (°1979) studeerde in 2002 af als Meester in de Beeldende Kunst optie fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel. Tijdens zijn opleiding spitste hij zich toe op de kunstfotografie meer bepaald landschaps-, portret- en reportagefotografie (studentenkrant VETO - KULeuven). Dit bleef zijn passie en mondde uit in meerdere tentoonstellingen zoals bijvoorbeeld ‘Weg-wijzer’ (2004 - Tongeren/Sint-Truiden), ‘Stories’ (2006 - Meißen in Duitsland) en ‘Aus-Sicht’ (2007 - Kürten in Duitsland). Deze passie geeft hij graag door als leraar digitale fotografie aan het CVO Leuven-Landen.

Pieter Van der Aa probeert met zijn fotografie de verhalen achter de dingen weer te geven. Hij gaat op zoek naar de essentie van de essentie. Zijn kunstfoto's zijn, zoals de kunstenaar Olaf Fieber schreef, stuk voor stuk ‘stories’. Verhalen die tevoorschijn komen als je de foto rustig in je opneemt en op zoek gaat naar de details.

In een spel van licht en donker probeert Pieter Van der Aa meer dan de vluchtige werkelijkheid weer te geven. Hij slaagt erin fragmenten van de wereld rondom ons op zo'n manier te vangen dat we gedwongen worden te kijken. Duik in de beeldenwereld van Pieter Van der Aa en geniet van de fotografie, stel je open voor de verhalen achter de beelden en ontdek...

Flickr CVO leuven Olaf Fieber De Wijnmeester